Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ονομαστηρίων Νεαπόλεως Βαρνάβα (ΦΩΤΟ)

esperinos neapoleos
Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Αρχιερέων Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Σαλώνων κ. Αντωνίου, οι οποίοι προσήλθαν για να λαμπρύνουν και επιτείνουν, με την παρουσία τους, τη χαρά της Εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Με την μεγαλοπρεπή τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, τιμήθηκε η Σύναξη της Παναγίας του Άξιον Εστί, η μνήμη των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και επισφραγίστηκε η διακονία των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νεαπόλεως-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος πιστών .
Ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στον εμβριθή λόγο του, αναφέρθηκε στη Θεομητορική γιορτή του Άξιον Εστί, καθώς και στη ζωή και στη μαρτυρική τελευτή των δύο Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.
Με τα φτερά του λόγου, ο άγιος Χαλκίδος, ταξίδεψε στο Σεπτό Φανάρι και ευχήθηκε στο Πατριάρχη του Γένους, ενώ συγχρόνως, με πινελιές αδελφικής αγάπης και αναγνώρισης, ιχνογράφησε την προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, εξαίροντας τους κόπους, τις θυσίες και τη μέριμνά του υπέρ της ευδοκίμησης του ποιμνίου του.
Στη χαρά της γιορτής του Ποιμενάρχη και Γέροντά της συμμετείχε και η Χορωδία της Μητροπόλεως με μελωδικά τραγούδια, έντεχνα και παραδοσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου